رفع مشکل هنگ کردن لپ تاپ
اگر می بینید که لپ تاپ شما گاهی اوقات واکنش نشان نمی دهد و ناگهان هنگ میکند ، وقت آن است که سیستم خود را به طور کامل بررسی کنید. در ابتدا ، شما باید علت واقعی پشت مشکل هنگ کردن لپ تاپ را شناسایی کنید تا تشخیص دهید که این مشکل از نرم افزار خاصی است یا یک مشکل سخت افزاری است.
هنگ کردن لپ تاپ علل مختلفی دارد. لپ تاپی که هم در حالت عادی و هم در Safe mode هنگ میکند ، اغلب می تواند نشان دهنده وجود مشکل در سخت افزار لپ تاپ شما باشد. یا ممکن است هارد دیسک شما خراب شده باشد ،یا اگر CPU بیش از حد داغ شود ، یا حافظه رم خراب باشد یا منبع تغذیه خراب باشد در این شرایط لپ تاپ هنگ میکند.
هنگ کردن در لپ تاپ و کامپیوتر به این معنا است که کامپیوتر در یک صفحه متوفف میشود و شما هر کلیدی را روی صفحه کلید یا ماوس میزنید هیچ پاسخ یا عکس العملی از لپ تاپ یا کامپیوتر تون نمیبینید.
اگر لپ تاپ هنگ کرد چکار کنیم؟
اجرای تسک منیجر
اگر ماوس شما در هنگام هنگ کردن لپ تاپ حرکت میکند و لپ تاپ به کلید های کیبرد جواب میدهد بهترین و راحت ترین کار این است که دکمه های “Ctrl” ، “Alt” و “Del” را به همین ترتیب و همزمان فشار داده و نگه دارید. این ممکن است کامپیوتر را از حالت فریز خارج کند و گزینه هاایی برای راه اندازی مجدد ، خاموش یا باز کردن تسک منیجر بیاورد. تسک منیجر را باز کنید و ببینید آیا برنامه ای به عنوان “not responding” ذکر شده است یا نه. اگر برنامه ای با این عنوان پیدا کردید ، روی عنوان برنامه کلیک کنید و روی “end task” کلیک کنید.
ریستارت
برخی از مردم فکر می کنند که باید پریز برق لپ تاپ را بکشند باتری لپ تاپ را دربیاورند ولی یک کار راحت تر این است که اگر ماوس و کیبرد کار نمیکند دکمه روشن/خاموش یا همان Power لپ تاپ را از ۵ تا ۱۵ ثانیه نگه دارید تا خاموش شود.
آنتی ویروس ویندوز را به روز کنید
نرم افزارهای مخرب همچنین ممکن است باعث هنگ کردن تصادفی و سایر مشکلات عملکرد در ویندوز شوند. گاهی اوقات نرم افزار آنتی ویروس می تواند به مشکلات هنگی در ویندوز کمک کند. اگر نرم افزار آنتی ویروس شما قدیمی است آن را آپدیت کنید.
اگر بیش از یک نرم افزار آنتی ویروس را همزمان روی لپ تاپ خود نصب کرده اید. حتما همه را به غیر از یکی حذف کنید.
بررسی وضعیت سخت افزاری
- پشت لپ تاپ را باز کنید ، RAM را بردارید ، آن را با احتیاط تمیز کرده و دوباره جا بزنید
- فن و محل ورود هوا را تمیز کنید.
هارد لپ تاپ را عوض کنید
هارد لپ تاپ ها معمولا عمری حدود 5 سال دارند و بعد از گذشت مدت زمانی عمرشان تمام میشود و بدسکتور میگیرند. پس از این مدت که هارد خراب میشود لپ تاپ ها به طور تصادفی هنگ میکنند. با تعویض هارد های قدیمی HDD با هارد SSD هم این مشکل را رفع میکنید هم سرعت لپ تاپ تان را بالا میبرید.
لپ تاپ را به یک تعمیرگاه مجاز یا پیش یک متخصص ببرید
اگر همه روش های بالا را بررسی کردید و به نتیجه نرسیدید پیشنهاد میکنیم به یک متخصص در این حوزه مراجعه کنید.
منبع: usatoday
درست شد سپاس