انواع پردازنده های اینتل و نامگذاری CPU ها

پردازنده اینتل و انواع آن

آیا به CPU جدید احتیاج دارید اما در مورد تمام حروف تعیین شده برخی مدل ها گیج هستید؟ در مطلب یک توضیح سریع و ساده در مورد معنای حروف پردازنده های اینتل و انواع پردازنده های اینتل آورده شده است.

اگر در حال خرید یک لپ تاپ یا یک سیستم هستید ، پردازنده می تواند یکی از ترسناک ترین قطعات آن باشد ، خصوصاً اگر در دنیای سخت افزار کامپیوتر تازه وارد هستید.

اندازه گیری عملکرد پردازنده مرکزی به آسانی قطعات دیگر مانند رم و هارد و… نیست و همه اعداد و مشخصات مختلف می توانند کاملا گیج کننده باشند.

بنابراین ، برای اینکه خرید شما کمی راحت تر شود ، این مقاله توضیحاتی در مورد نامگذاری پردازنده مرکزی Intel Core ارائه می دهد و امیدوارم کار یافتن CPU متناسب با نیاز شما را ساده کند!

شیوه نامگذاری پردازنده های Intel Core

نام پردازنده مرکزی اینتل از مجموع شش بخش تشکیل شده است:

  • نام شرکت
  • نام برند
  • نام سری
  • شاخص نسل
  • شماره مدل
  • حرف تعیین کننده آخر

نام شرکت

در مورد نام شرکت چیز زیادی برای گفتن وجود ندارد – دو شرکت اینتل و amd است ، و کلمه اینتل نشان می دهد که CPU توسط Intel تولید شده است.

نام برند

اینتل چندین برند برای پردازنده‌هایش دارد که هر کدام برای کار ویژه ای طراحی شده‌اند. معروف نام‌هایی که امروزه در بازار وجود دارند به شرح زیر هستند:

  • Core: محبوب‌ترین برند که عمدتا برای کامپیوترها و لپتاپ‌های عادی یا اصطلاحا مین‌استریم طراحی شده است. از کامپیوترهای گیمینگ گرفته تا ورک‌استیشن‌های عادی از این CPUها بهره می‌برند.
  • Xeon: شامل قدرتمندترین پردازنده های مرکزی فعلی موجود در بازار با تعداد هسته و رشته های بی نظیر است که برای ایستگاه های کاری و سرورهای سنگین در نظر گرفته شده است.
  • Pentium: CPU های مقرون به صرفه اقتصادی که کاربران عادی و کامپیوترهای معمولی/اداری را هدف می‌گیرند.
  • Celeron: پردازنده‌هایی بسیار ارزان قیمت برای بودجه‌های خیلی محدود.
  • Atom: پردازنده‌هایی کم مصرف که برای کامپیوترهای قابل حمل که به طور عمده برای دستگاه های تلفن همراه طراحی شده اند.

نام سری

انواع پردازنده های اینتل

پردازنده‌های اینتل افزون بر برندشان بسته به راندمان و قیمتشان یک تقسیم‌بندی دیگر هم دارند. در مدل‌های Core، چهار سری CPU هم اکنون در حال تولید است:

  1. i3 – مقرون به صرفه ترین مدل های Core که برای کامپیوتر های شخصی ارزان قیمت ایده آل هستند.
  2. i5 – پردازنده های میان رده ای که معمولاً بهترین گزینه برای گیمرهای معمولی هستند.
  3. i7 – پردازنده های پیشرفته ای که هم برای بازی و هم برای نرم افزارهای حرفه ای CPU بسیار مناسب هستند.
  4. i9 – گران‌ترین CPUهای Core که خریدشان فقط برای ورک‌استیشن‌ها معقول است.

شاخص نسل

انواع پردازنده های اینتل

این قسمت نسبتاً ساده نشان می دهد که CPU متعلق به چه نسلی است. آخرین پردازنده های رومیزی اینتل متعلق به نسل یازدهم است و این همان چیزی است که “11” در “Intel Core i5-11600K” نشان دهنده شماره نسل cpu است.

به طور کلی ، هر نسل جدیدتر پردازنده نوعی بهبود را به همراه دارد. معمولاً این تنها یک افزایش کلی در عملکرد است اما نسل های جدیدتر می توانند ویژگی های خاصی را نیز از دست بدهند که در نسل قبلی خود از دست رفته بودند. به عنوان نمونه ، پردازنده های هسته ای یازدهم از PCIe 4.0 پشتیبانی می کنند ، در حالی که مدل های نسل دهم از این ویژگی پشتیبانی نمی کنند.

شماره مدل انواع پردازنده های اینتل

انواع پردازنده های اینتل

شماره مدل / SKU معمولاً از 3 رقم تشکیل می شود و اگرچه یک عدد عمومی است که در مورد مشخصات پردازنده یا قابلیت های آن چیزی نمی گوید ، اما نشان دهنده موقعیت آن در سلسله مراتب در نسلی است که به آن تعلق دارد.

برای نمونه پردازنده i3-10100، پردازنده i5-10600، پردازنده i7-10700 و پردازنده i9-10900 را در نظر بگیرید. هر CPU نسبت به مدل قبلی قدرتمندتر است. به طور دقیق‌تر، شماره‌های بالاتر دارای قدرت پردازش بیشتری هستند و شاید ویژگی‌هایی هم داشته باشند که در مدل‌های پایین‌تر وجود ندارند.

ولی این شماره‌ها هنگامی که پردازنده‌ها را بین چند نسل مقایسه می‌کنید هیچ معنایی ندارند. یک i3 نسل یازدهم از نظر قدرت می‌تواند به راحتی رده بالا‌ترین i7 چند سال پیش را پشت سر بگذارد.

حرف تعیین کننده آخر انواع پردازنده های اینتل

بلاخره، به حرف آخر و تعیین کننده ، یعنی پسوندهای خط تولید می رسیم. این موارد در انتهای نام پردازنده ، در پشت شماره مدل یافت می شود. این حروف نشان‌دهنده یک ویژگی خاص هستند که آن مدل پردازنده را از سایر مدل‌ها متمایز می‌کند.

حروفی که در CPUهای مخصوص دسکتاپ اینتل می‌بینید به شرح زیر هستند:

  • – نشان می‌دهد که پردازنده قابل اورکلاک شدن است.
  • – نشان می‌دهد که پردازنده فاقد پردازنده گرافیکی است و حتما در کنار آن باید یک کارت گرافیک جدا وجود داشته باشد. همچنین برخی از مدل‌ها شامل دو حرف KF می‌شوند، که نشان می‌دهد پردازنده هم قابل اورکلاک شدن است و هم فاقد واحد پردازش گرافیکی.

در پردازنده‌های لپتاپ هم حروف زیر را می‌توانید مشاهده کنید:

U – نشان‌دهنده یک مدل کم‌مصرف با توان طراحی گرمایی پایین (TDP) است.

Y – نشان‌دهنده یک مدل به شدت کم‌مصرف است که حتی از U هم TDP پایین‌تری دارد.

T – یک مدل کم‌مصرف دیگر که مصرف پایین برق را نسبت به پرفورمنس در اولویت قرار می‌دهد.

G1G7 – قدرت پردازنده گرافیکی CPU را نشان می‌دهد.

H – یک مدل با قدرت بالا است. مدل‌هایی هم که جلویشان HK نوشته شده هم پرفورمنس بالایی دارند و هم قابل اورکلاک هستند.

منبع : گیمینگ اسکن

3/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *