گرافیک آنبرد و تفاوت آن با کارت گرافیک اختصاصی، کدام را بخرم؟

کارت گرافیک

CPU (یا واحد پردازش مرکزی) در کامپیوتر وظیفه اجرای فرایندهایی را دارد که برای کارکردن و پردازش کامپیوتر شما ضروری است.

GPU (یا واحد پردازش گرافیک) مانند CPU کار می کند ، با این تفاوت که عمدتا پردازش داده ها و دستورالعمل های مربوط به گرافیک را کنترل می کند.

گرافیک آنبرد چیست؟

گرافیک آنبرد یا همان گرافیک مجمع در واحد پردازش گرافیک (GPU) بر روی پردازنده اصلی که همان CPU است قرار می گیرد و این دارای چند مزایا و معایب هست ، مزایای آن شامل قیمت ارزان و کوچک بودن هست و معایب آن این است که مانند گرافیک های غیر آنبرد توان پردازش داده های سنگین گرافیکی را ندارند.

گرافیک آنبرد امکان اجرای بازی را دارند؟

در گذشته کارت‌های گرافیک آنبورد به دلیل کارکرد ضعیفی که داشتند، اسمشان بد در رفته است ، با این حال این روزها با پیشرفت CPU ها دیگر مانند سابق نیستند.. اگر چه هنوز برای گیمرهای حرفه‌ای انتخاب خوبی نیستند اما در مدل‌های CPUهای حرفه ای چیپست‌هایی به کار گرفته شده که توان نمایش بدون مشکل ویدیوهای ۴K را نیز دارند یا اینکه می‌توانند بازی‌های متوسط را با تنظیمات حداقلی اجرا کنند.

کارت گرافیک اختصاصی چیست؟

کارت های گرافیک اختصاصی برعکس کارت های گرافیک آنبورد هستند که دارای یک حافظه اختصاصی یک چیپ و پردازنده اختصاصی مخصوص گرافیک هستند. که البته مصرف برق بیشتری دارند دارای فن هستند و نسبت به مدل های آنبرد جا گیر تر هستند ولی توان پردازشی گرافیکی بالایی دارند.

گیمر ها کدوم رو بگیرند؟

بهتر است کارت گرافیک اختصاصی بگیرند. تردیدی در این باره وجود ندارد که اگر یک کاربر حرفه‌ای هستید که دستگاهی برای بازی می‌بندید، باید به سراغ خرید کارت‌های اختصاصی بروید. کارت‌های آنبورد برای افرادی است که می‌خواهند کارهای معمولی مانند گشت و گذار در اینترنت، دیدن فیلم یا انجام بازی‌های سبک انجام می‌دند. چنین کاربرانی نباید هزینه‌ای اضافی برای کارت‌های جدا پرداخت کنند در صورتی که آن‌هایی که به دنبال انجام بازی‌های گرافیک بالا هستند، باید هزینه‌ای سنگین برای انجام بازی‌ها متحمل شوند.

از کجا تشخیص بدیم کارت گرافیکمون آنبرد هست یا نه؟

برچسب های روی لپ تاپ یا کامیپوتر

یکی از ساده ترین راه ها برای بررسی وجود GPU اختصاصی در لپ‌تاپ ، جستجوی برچسب Nvidia یا AMD روی آن است. لپ تاپ ها همیشه این برچسب ها را معمولا در کنار صفحه نمایشگر یا پایین صفحه کلید دارند. برچسب نشان می دهد که این سیستم دارای تراشه GPU معتبری از یکی از دو سازنده فوق الذکر است.

راه دوم چک کردن Device Manager

متاسفانه برچسب ها با گذشت زمان محو می شوند. حتی اگر برچسب محو نشده باشد ، فقط داشتن GPU اختصاصی و نام سازنده را به شما می گوید. این که GPU شما چه مدلی است راه معمولا به شما نمی گوید.

برای این کار روی علامت this pc یا کامپیوتر در کلیک راست کنید سپس گزینه Manage را انتخاب کنید.

اگر می بینید که بیش از یک دستگاه در اینجا ذکر شده است ، قطعاً یک تراشه GPU اختصاصی دارید. تراشه اینتل آنبرد است. GPU دوم شما با نام و مدل آمده است همان گرافیک اختصاصی است. این مدل معمولاً بیت عددی است که از نام سازنده پیروی می کند. در تصویر زیر ، “GTX 960M” شماره مدل است.

4.7/5 - (3 امتیاز)

One thought on “گرافیک آنبرد و تفاوت آن با کارت گرافیک اختصاصی، کدام را بخرم؟

  1. علیرضا میگوید:

    از اونجا که گرافیک آنبورد فشارشو روی رم میاره
    اگه ما رم رو ارتقا بدیم باعث ارتقای گرافیک هم میشه یا نه ؟
    با تشکر

    • administrator میگوید:

      تا یه حدی بله، اما در نهایت پردازشگرهای گرافیکی عملکرد خیلی بهتری دارن، اما اضافه کردن رم در مجموع کمک می کنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *